‘t Huukske – Beek en Donk

Beek en Donk – Een locatie vol historie. Dat is de locatie van Herberg ’t Huukske. Er zullen maar weinig inwoners van Beek en Donk zijn die daar in de afgelopen decennia geen feestje hebben gevierd. Een schril contrast met wat het nu is. De afgelopen weken werd de feestzaal gesloopt en is er plek vrijgekomen voor de bouw van 18 appartementen. Daarnaast zal het bestaande café getransformeerd worden naar 3 woningen en zullen Jos en Coby van de Kamp gaan wonen in het café waar ze in 1988 zijn gestart als horecaondernemers.

“De sloopwerkzaamheden zijn door Van Kaathoven Grond- en Sloopwerken perfect uitgevoerd”, licht een woordvoerder van BurgtBouw B.V., initiatiefnemer van dit project, toe. “We zijn voornemens om hier 18 huurappartementen te gaan realiseren. Hierbij richten we ons primair op senioren. Het wordt een gebouw bestaande uit 3 bouwlagen met 6 appartementen per laag. Ook zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is om passende ouderenzorg aan te bieden in het nieuwe complex.”

Voortgang
De verwachting is dat het circa een jaar gaat duren voordat begonnen kan worden met de start van de bouw. “Nu de feestzaal gesloopt is, kunnen we starten met de benodigde onderzoeken. Daarna moeten de concrete plannen ingediend worden bij gemeente Laarbeek. Met hen hebben we al een anterieure overeenkomst getekend begin januari.” BurgtBouw B.V. vindt het belangrijk om hier ook de direct omwonenden en belanghebbenden bij de ontwikkeling te betrekken. “Wij gaan hen uiteraard informeren en uitnodigen voor een informatieve en interactieve inloopavond.”

Bron: MooiLaarbeek

Vul hiernaast je e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.